Medencébe fulladt egy fiatal lány, miközben a Facebookon élőzött

külföld
2022 augusztus 24., 15:28
comments 4

Vízbe fulladt Kanadában egy 23 éves lány, Helen Wendy. Egy múlt héten készült videón látható, amint a felszínen próbál maradni, miután a medence mélyebbik végébe úszik. Élőzés közben még válaszolt is a nézők megjegyzéseire, mielőtt folytatta volna az úszást. Holttestét órákkal később a medence alján találták meg.


A lány Kenyából származott, ápolónak tanult, mellette részmunkaidőben az egészségügyben dolgozott. Csak három éve élt Torontóban. Testvére szerint családjuk minden anyagi felelőssége a nővérét terhelte.

„Anyagilag segített nekem a testvérei taníttatásában, különösen az iskolaköltségek és egyéb kiadások tekintetében. Most megrekedtem, és újra a nulláról indulok. Azon tűnődöm, hogyan fogják folytatni az iskolát a fiatalabb testvérei” - nyilatkozta apja CNN-nek.

Most már csak azt szeretné, ha lánya holttestét visszaküldenék Kenyába. Ennek fedezésére indítottak egy adománygyűjtő oldalt, hogy 50 000 kanadai dollárt (körülbelül 16 millió forint) gyűjtsenek össze a temetés költségeinek fedezésére. Ez egyébként össze is gyűlt.(via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.