Megérkezett az új amerikai nagykövet Magyarországra, és azt mondta, mindennél fontosabb, hogy a barátok összetartsanak

diplomácia
2022 szeptember 02., 09:42
comments 13

Szeptember 2-án megérkezett Budapestre David Pressman, hogy megkezdje munkáját az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagyköveteként, olvasható a diplomáciai képviselet közleményében. „Pressman nagykövet elismert jogi szakember, diplomata, aki számos elnök munkáját segítette nemzetbiztonsági, külügyi és emberi jogi területen” – írják a dokumentumban.

Illetve idézik is őt: „Országaink szövetségesként együtt küzdenek a legfontosabb gazdasági és biztonságpolitikai problémák megoldása érdekében. Minden eddiginél fontosabb, hogy kétoldalú kapcsolataink közös értékeinkre építve tartalmasak és erősek legyenek.” Pressman kiemelte, hogy nehéz időket élünk: „Mindennél fontosabb, hogy ilyenkor a barátok összetartsanak. Az Egyesült Államok Magyarország és a magyar emberek barátja.”

A diplomata hamarosan átadja megbízólevelét Novák Katalin államfőnek, és ettől fogva rendkívüli és meghatalmazott nagykövetként fogja ellátni feladatait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.