Megszűnik Dárdai Pál munkaviszonya a Herthánál

biznisz
2022 szeptember 06., 14:07

Dárdai Pál és segítője, Andreas Neuendorf beleegyezett abba, hogy felbontsák szerződésüket a Hertha BSC labdarúgóklubnál.

Ezt Fredi Bobic sportigazgató erősítette meg kedden. A magyar vezetőedzőt tavaly novemberben váltották le, de munkaviszonya mostanáig megmaradt.

„Igen, meg tudom erősíteni, hogy mindkettőjükkel egyetértésben megállapodtunk a munkaviszonyuk megszüntetésében” – mondta Bobic. A sportigazgató ugyanakkor – sajtóértesülésekre reagálva – spekulációnak nevezte, hogy Dárdai hét, segítője hat számjegyű végkielégítést kapott volna.

photo_camera Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzőjeként Fotó: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Dárdai előbb játékosként volt a berlini klub alkalmazottja, 1997 és 2011 között 286 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára, ami klubcsúcsnak számít.

Visszavonulását követően a Hertha utánpótlásában dolgozott, majd két ciklusban (2015–2019 között és 2021- januártól novemberig) a felnőttcsapat vezetőedzője volt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.