Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Napokon belül megérkezhetnek az új koronavírus elleni vakcinák

járvány
szeptember 7., 10:41
comments 4

Magyarországra még a héten megérkezhet a Covid-19 elleni új kétkomponensű oltás - tudta meg a Népszava kedden Takács Pétertől az egészségügyért felelős államtitkártól.

Ez a vakcina védelmet nyújt az eredeti vadvírus és az Omicron BA.1-es mutációja ellen is. A megerősítő oltások beadása – úgy tudjuk - már a jövő héten elkezdődhet az oltópontokon. Valószínűleg először a kockázati csoportba tartozók kérhetik a kétkomponensű oltást. Az első szállítmányokkal még csak néhány százezer adag érkezik az országba. Nagyobb mennyiség januárra várható. A Pfizer és a Moderna által gyártott oltóanyagból is érkezik szállítmány az uniós közös beszerzés keretében - írta a Népszava.

photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Az államtitkár szerint azok is megkaphatják ezt a megerősítő adagot, akiknek már van négy oltásuk. Ez a vakcina alapimmunizálásra nem használható, azaz csak azoknak adható, akiknek már van legalább két oltásuk. Ugyanis kevesebb oltóanyagot tartalmaz, mint az elsődleges sorozat, ezért csak ez nem lenne elegendő a megfelelő védelem kiváltásához, ha valakit még soha nem oltottak be Covid-19 ellen.

Amúgy a hivatalos számok alapján azt lehet mondani, hogy tovább javult a járványhelyzet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt