Testkamerákat kapnak a börtönőrök is

belföld
2022 szeptember 07., 09:54
comments 1

Testkamerákat alkalmaz a jövőben a büntetés-végrehajtási szervezet; az eszközökkel visszakövethetőek, illetve utólag kielemezhetők a rögzített események, ami jelentős mértékben növeli a szakmai munka hatékonyságát - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Szervezete (BvOP) szerdán az MTI-vel.

Egészségügyi előállításra váró fogvatartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Szolnokon 2013. augusztus 8-án.
photo_camera Egészségügyi előállításra váró fogvatartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Szolnokon 2013. augusztus 8-án. Fotó: Beliczay László/MTI/MTVA

Azt írták, hogy a készülék stabilan elhelyezhető a ruházaton, így a különböző szituációk, mozgások során - mint az intézkedés, séta, kísérés, biztosítás - is képes jó minőségű, értékelhető képi- és hanganyagot rögzíteni. A testkamerát pólóra, ingre, kabátra, taktikai mellényre, de akár övre is fel lehet helyezni erős mágneses és csatos rögzítői segítségével.

Tavaly szeptemberben a mentősök közölték, hogy testkamerát kapnak a mentődolgozók. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.