Testkamerát kapnak a mentősök

Egészségügy
2021 szeptember 15., 08:11

Ezt az Országos Mentőszolgálat jelentette be Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy a kamerákat első körben a debreceni dolgozók tesztelhetik majd.

Közleményük szerint a testkamerák „nemcsak a mentődolgozók védelmét szolgálják majd, hanem a helyszíni betegellátás biztonságát is növelhetik”.

link Forrás

Azt írták, a testkamerákon kívül hamarosan az összes ügyeleti kocsin helyet kap a tele-medicina minden eszköze, így „az a kép- és hangtovábbításra alkalmas eszköz is, amelyhez csatolható fejekkel lehet lázat mérni, szív- és tüdőhangot, száj-garat vizsgálati eredményt, bőrelváltozást vagy akár a fülben lévő eltéréseket továbbítani nagyon jó képminőségben az orvoskollégáknak, akikkel napi 24 órában konzultálni tudnak a helyszínen levő mentőtisztek a látottakról”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.