A kanadai késeléssorozat gyanúsítottja ellen május óta volt érvényben elfogatóparancs

külföld
2022 szeptember 08., 18:24

A kanadai késeléssorozat gyanúsítottja, Myles Sanderson szeptember 7-én, letartóztatását követően halt meg. Testvérét, Damien Sandersont pedig egy nappal a támadások után találták holtan, a hatóságok szerint halálát olyan sérülések okozták, amelyeket vélhetőleg nem magának okozott.

Myles és Damien Sandersonra azután adtak ki körözést, hogy szeptember 4-én Saskatchewan tartományban tíz ember meghalt egy késeléssorozatban. A tíz áldozat közül kilenc a James Smith Cree Nation nevű, körülbelül 3400 tagot számláló őslakos közösséghez tartozott. Rajtuk kívül még 18 ember sérült meg a támadásokban.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.