Orbán Viktor: „Nálunk nem lesz energiahiány”

POLITIKA
2022 szeptember 08., 10:04
comments 9

Ezekben a percekben is tart a Kormányinfó, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt kérte az emberektől, lehetőleg spóroljanak, és egyúttal bejelentette, hogy valószínűleg 18 fokra fűtik majd a minisztériumokat, állami intézményeket.

photo_camera A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Bosch Budapest Innovációs Kampusz átadásán 2022. szeptember 8-án.
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Az MTI beszámolója szerint eközben Orbán Viktor miniszterelnök a Bosch Budapest Innovációs Kampusz átadásán tartott beszédet, melyben kijelentette, hogy „nálunk nem lesz energiahiány”, és ez nem jóslat, hanem ténybejelentés. „Magyarországon lesz gáz és lesz elég villany is”, vagyis energiahiány miatt nem kell leállítani és bezárni egyetlen gyárat sem. Lesz elég energia mindenkinek, és aki itt befektetni, termelni akar, az ide jöhet, és befektethet - mondta a kormányfő.

Az Oroszország ellen hozott szankciókról azt mondta, szerinte nem eredményesek, viszont a szankciók okozta infláció és energiahiány térdre kényszerítheti Európát.

Úgy fogalmazott, nem tudja, meddig csinálják ezt a szankciós politikát Brüsszelben, de a baj csak egyre nő.

Orbán Viktor szerint „a helyzet úgy áll, hogy Európa kifogyott az energiából”, és ami van, azt máshonnan kell idehozni, és az energia, ami ide érkezik, drága. „Ennek ellenére harcot kell vívni a fundamentalista zöldekkel és a geopolitikai játszmákba bonyolódó bürokratákkal”, meg kell őket győzni, hogy különböző energiaforrásokat ne zárjanak ki a lehetségesek közül - mondta Orbán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.