Miután a britek felsültek, most Dánia szállítana menekülteket Ruandába

külföld
2022 szeptember 09., 17:23

Menekültek Ruandába deportálásáról egyezett meg Dánia a ruandai vezetéssel.

photo_camera Menedékkérők Dániában Fotó: NICOLAS ECONOMOU/NurPhoto via AFP

Korábban nagy port kavart, amikor az Egyesült Királyság hasonló megállapodást kötött az afrikai országgal. Arról, hogy az intézkedés miért az európai felelősséghárítás iskolapéldája, mik az aggályok, és miért pont Ruandával egyeztek meg a britek, korábban írtunk. Az aláírás és a 120 millió font átutalása után kiderült, hogy Ruanda a megbeszélt 1000 helyett csak 200 menekült befogadására képes.

Az újabb egyezmény szerint Dániába érkező menedékkérőket szállítanának Ruandába, hogy csökkentsék a számukat. Dánia augusztusban nyitott hivatalos irodát Ruanda fővárosában, Kigaliban.

„Egy igazságosabb menekültügyi rendszer létrehozásán dolgozunk” – mondta Kaare Dybvad, Dánia külügy- és integrációs minisztere. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.