„Bűzlő hajléktalanokkal” példálózik az erzsébetvárosi önkormányzat Facebook-oldala a főváros árnyoldalait sorolva

Budapest
2022 szeptember 14., 15:45

Ingyenes színházi előadást szervez az erzsébetvárosi nyugdíjasoknak az önkormányzat, és hogy erre el is jussanak a nézők, meghirdették a programot az Erzsébetváros Hírei nevű Facebook-oldalon. Az előadás címe: Budapest, Te! A darab az ajánló szerint szikrázó humorral mutatja be a budapesti mindennapokat.

Minden észérv szerint itt kellett volna véget érnie a programajánlónak, ám a kerület önkormányzati újságjánál úgy gondolták, kicsit még feldobják. Így sikerült:

„Mind tudjuk, mivel jár a fővárosban élni, tömeg a metrón, bűzlő hajléktalan a 4-es 6-oson, de ezek nélkül talán már nehéz is elképzelni az életünket, és persze ott van a csodálatos parlament, a kivilágított rakpart, a budai zegzugok, a gasztronómia és az egy-egy nyertes focimeccs utáni ujjongás a körúton. Néha talán el is felejtjük milyen csodálatos városban élünk, de ez a darab garantáltan mindenkit emlékeztet majd rá.”

photo_camera Forrás: Erzsébetváros Hírei

Ezzel egy nem várt koalíció tűnik fel a távolban. Niedermüller Péter önkormányzatának lapja facebook oldala pont olyan lealacsonyító módon fogalmazott a fedél nélkül élő honfitársainkról, ahogy az Gulyás Gergely kabinetminiszternek volt szokása egy időben, amikor ő is előszerettel említette a szeméttel egy mondatban azokat az embereket, akik ilyen vagy olyan okok miatt egy ember számára a lehető legreménytelenebb helyzetbe kerültek.

Frissítés

A cikk előző verziójában a címben és a szövegben is azt állítottam, hogy az Erzsébetváros Hírei nevű facebook oldal az önkormányzat újságának közösségi felülete, pedig valójában ez az oldal a leírása szerint: Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros önkormányzatának hivatalos oldala. Az Erzsébetváros újság szerkesztőségétől elnézést kérek!

A hajléktalan emberekről lealacsonyító módon fogalmazó mondatot pedig az önkormányzat posztjából időközben egyszerűen eltüntették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.