Energiatakarékossági felelőst neveznek ki a Csák Jánoshoz tartozó intézményeknél

POLITIKA
2022 szeptember 19., 16:17

A kormány korábban 25 százalékos energiamegtakarítási célt ír elő az állami szerveknek és gazdasági társaságoknak. Hogy teljesíteni tudják a tervet a Kulturális és Innovációs Minisztérium felügyelete alá tartozó minden költségvetési szervnek legkésőbb szeptember 22-ig intézményre vonatkozóan egy energiamegtakarítási intézkedési tervet kell előkészítenie. Csák János minisztériumához tartoznak a múzeumok és a felsőoktatási intézmények nagy része is, ezeken kívül még például a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Operettszínház is.

A minisztérium közleménye szerint javasolt cél eléréshez

az érintett intézményeknél energiatakarékossági felelőst is kijelölnek, aki az intézkedési tervben rögzített feladatokon túl a minisztériummal a kapcsolattartói feladatokat is ellátja.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter alig két hete jelentette be, hogy az állami intézményekben 18 foknál nem lehet melegebb.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.