Brad Pittről egy finnországi kiállításon derült ki, hogy egyébként szobrász

MŰVÉSZET
szeptember 20., 5:15
comments 5

Kisebb meglepetést sikerült prezentálnia Tamperében a Sara Hildén művészeti múzeumnak, ahol kiderült, hogy a hétvégén bemutatott szobrok egy részét Brad Pitt készítette.

photo_camera Fotó: JUSSI KOIVUNEN/AFP

A kiállításon alapvetően Thomas Houseago brit művész alkotásait mutatták be, ennek a kiállításnak a részeként tették ki Pitt szobrait, sőt, Nick Cave kerámiáit is, mert egy sztár még nem volt elég.

A Guardian beszámolója szerint Pitt kilenc műve között látható egy „lövöldözést ábrázoló”, gipszlap, illetve egy ház alakú szilikonszobor-sorozat, benne különböző lőszerekkel.

„Nekem ez az önreflexióról szól. Arról, hogy mit rontottam el a kapcsolataimban, miben hibáztam. (...) Ez az egész az általam csak radikális önleltárnak nevezett helyzetből jött, abból, amikor brutálisan őszinte vagyok magammal, és számba veszem azokat, akiket esetleg megbántottam, vagy azokat a pillanatokat, amiket egyszerűen elrontottam” – mondta Pitt a kiállításon.

photo_camera Fotó: JUSSI KOIVUNEN/AFP

Azt, hogy a múzeumban ott lesz Brad Pitt, nem jelentették be előre, de Nick Cave-et se nagyon reklámozták be. Az ausztrál zenész korábban egyébként tanult festészetet, a mostani kiállításon pedig 17 kézzel festett kerámiafigurát mutatott be, amelyek „az ördög életét ábrázolják”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt