Ferenc pápa arra biztatta az olaszokat, hogy legyen több szülés és gyermek

külföld
2022 szeptember 25., 15:52
comments 1

Fokozott gyermekvállalásra és a bevándorlók befogadására buzdította az olaszokat Ferenc pápa vasárnap a dél-olaszországi Materában tartott szabadtéri misén.

A katolikus egyházfő egy olasz egyházi kongresszuson vett részt az olasz választások napján, és beszédében megpendítette a kampány kulcstémáit, bár a voksolást magát egy szóval sem említette, annak ellenére, hogy az olasz püspöki konferencia korábban az urnák elé szólította a szavazópolgárokat.

photo_camera Fotó: CARLO HERMANN/AFP

„Szeretném felkérni Olaszországot: legyen több szülés és gyermek” – mondta a pápa rögtönzött beszédében, aki többször is nehezményezte, hogy Olaszországban „demográfiai tél” van, tekintettel arra, hogy ott az egyik legalacsonyabb a születési arány világviszonylatban.

Ferenc pápa az állandó vitatémának számító bevándorlással kapcsolatban felidézte, hogy a katolikus egyház ma tartja a migránsok és menekültek világnapját. Ebből eredően olyan „befogadó, testvéries jövőt” szorgalmazott, amelyben megvalósítják „Isten tervét”, és a migránsok, valamint az embercsempészek áldozatai békében és tisztességben élhetnek. Hozzátette, hogy „a bevándorlókat üdvözölni, segíteni, támogatni és integrálni kell”. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.