2022 szeptember 26., 12:38

Gelencsér Ferenc: Önök a saját döntéseik ellen tiltakoznak

A Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc is azzal kezdte, amiről Szabó beszélt, hogy megszavazta a Fidesz is a szankciókat, az Európai Parlamentben és a Tanácsban is.

"Most akkor a saját döntéseik ellen tiltakoznak?" - kérdezte a frakcióvezető, aki szerint a szankciók igenis működnek, ezt mutatja a háború alakulása is, de béke csak akkor lesz, ha Ukrajna megvédi honvédő háborúját a háborús bűnösök ellen.

photo_camera Fotó: Németh Dániel

Gelencsér többször elismételte, hogy nem lehet a végtelenségig hajlítani a valóságot. Hiába uralta le a nyilvánosságot a Fidesz, hiába tökéletesítik a propagandát, a valóság hamarosan bekopogtat minden háztartásba, sokszorosára emelkedett energiaszámlák formájában. Szerinte családok tízezrei nem fogják tudni kifizetni a számlákat, a kormány elhibázott intézkedései pedig azt eredményezik, hogy voltaképp bedöntik a középosztályt.

Szerinte a kifogások ideje lejárt:

"Tizenkét éve kétharmaddal kormányoznak, sőt uralkodnak. Ne nézze le a magyar embereket, és ne állítson valótlant. A rossz gazdasági mutatókért csak Önt és kormányát terheli a felelősség. Az infláció már jóval a háború előtt fellendült Magyarországon. Önök mégis elosztogatták a fél államkasszát, mert fontosabb volt a választási győzelem, mint az ország stabilitása."

Gelencsér végül azt is felrótta a kormánynak, hogy álszent módon kampányol a béke mellett: "Ha 1956-ban élt volna, Miniszterelnök úr, gondolom a magyarországi szabadságharcosoknak is azt javasolta volna, hogy tárgyaljanak az oroszokkal a békéről."