Nébih: Ne egyék a 2023. október 24-i lejáratú, Abonett gluténmentes extrudált kenyeret!

étel
2022 szeptember 26., 14:26
comments 2
A szóban forgó Abonett extrudált kenyér.
photo_camera A szóban forgó Abonett extrudált kenyér. Fotó: Lászlóné Pécsi Paula

Az Abonett Kft. határérték feletti aflatoxin-tartalom miatt visszahívja a forgalomból a 100 grammos kiszerelésű, Abonett gluténmentes extrudált kenyér zöldségekkel nevű termékét – írja az MTI. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a 2023.10.24-i lejárati dátumú termékeket ne fogyasszák el, hanem küldjék vissza a cégnek, állják a postaköltséget is.

Az aflatoxinok kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítőanyagát és az immunrendszert károsító vegyületek, nagy mennyiségben pedig gyors lefolyású, akut mérgezést is okozhatnak. Ilyenkor halálos májelégtelenség is kialakulhat. Az aflatoxinokra különösen érzékenyek a gyermekek és a hepatitisz B vírus által fertőzött emberek.

Frissítés 09.27.

„Az érintett csomagolásokban a kimutatott érték minimálisan ugyan, de meghaladhatja az előírtakat. (...) Az ellenőrzési eredmények miatt a cég azonnal intézkedett a termékek visszahívásáról. (...) A visszárukért a kereskedőket és vásárlókat egyaránt kompenzálják. Minden további információ a www.abonett.hu oldalon található” - közölte a gyártó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.