2022 szeptember 26., 11:53

Orbán: Megerősítem, hogy az unióban képzeljük el a jövőnket

Felszólalása utolsó blokkjában a miniszterelnök arról beszélt, hogy a munkaalapú gazdaság bázisára fel kell építeni a kutatási és fejlesztési alapú gazdaságfejlesztési programot. Ennek része kell legyen az egyetemek és hadsereg fejlesztési programja is.

photo_camera Fotó: Németh Dániel

„Megerősítem, hogy a Brüsszellel fennálló vitáink ellenére az unió tagjaként képzeljük el a jövőnket” - mondta, aláhúzva, hogy ugyanolyan értékű tagjai vagyunk a közösségnek, mint bármely más tagállam, csak mi nem egy egyszínű, falanszter Európában szeretnénk élni.

„Ragaszkodunk a hagyományainkhoz, észjárásunkhoz, büszke nemzet vagyunk, mert mindig többet adtunk a világnak, mint amennyit kaptunk tőle” - érvelt a kormányfő

Orbán szerint a szankciók okozta válságra jobb állapotban fordulunk rá, mint 2008-ban a pénzügyi válság idején, mert van 1 millió új munkahely, az export értéke 50 százalékkal magasabb, mint akkor volt, gyorsabban növekszünk, mint az európai gazdaság, úgy, hogy az adók közben csökkennek. „Erősebbek vagyunk mint a kommunizmus bukása óta bármikor” - jelentette ki a beszéd végén, amit azzal zárt, hogy a szankciók fájnak nekünk, de meg fogunk birkózni a válsággal. „Kemény tempót diktál majd a törvényhozás a következő hónapokban.”