Három hónapra börtönbe mehet egy budapesti férfi, amiért megverte a kutyáját

ÁLLAT
2022 október 03., 08:39
comments 12

Közmunkára és 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték első fokon, de három hónap börtön is várhat egy budapesti férfira, aki súlyosan bántalmazta a kutyáját - írja az Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi hazatérve észlelte, hogy az akkor egy éves, kistestű kutyája lerágta a falvédőt, illetve több helyre odavizelt, ezért dühös és agresszív lett. A kutyát tizenöt percen keresztül bántalmazta, több alkalommal megütötte és kiabált vele. A kutya félelmében az ágy alá menekült, és hangosan nyüszíteni kezdett. Az egyik lakó értesítette a rendőrséget.

photo_camera Forrás: Magyarország Ügyészsége

A kutya combcsonttörést szenvedett, ami maradandó egészségkárosodást is okozhatott volna. A férfit 312 óra közmunkára és 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, de másodfokon az ügyészség súlyosbítást kért, így akár 90 nap elzárással is büntethetik. Magyarországon állatkínzásért akár öt év börtön is járhat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.