14-re nőtt az ukrán városok elleni hétfői orosz támadás áldozatainak száma

háború
2022 október 11., 05:00

Az ukrán katasztrófavédelem már legalább 14 halottról és 97 sérültről tud - ők valamennyien a hétfői orosz támadások áldozatai. A kercsi hídon történt robbantás miatt az orosz haderő rakétákkal és kamikaze drónokkal lőtte a hétfő reggeli csúcsforgalom idején Kijev és más városok lakónegyedeit és infrastruktúráját. Négy városban – Lvivben, Poltavában, Szumiban és Ternopilben – nem volt áram, de az ország más részein is megszakadt az áramszolgáltatás.

photo_camera Ukránok tiltakoznak a szkopjei orosz nagykövetség előtt október 10-én, az ukrán városokat aznap reggel ért terrortámadások miatt. Fotó: ROBERT ATANASOVSKI/AFP

Putyin elnök további válaszcsapásokkal fenyegetőzött arra az esetre, ha Ukrajna további támadásokat hajt végre orosz létesítmények ellen. Bár valószínű, Ukrajna eddig nem ismerte el, hogy erői hajtották volna végre a Krímet Oroszországgal összekötő, 2018-ban átadott híd elleni múlt heti, Putyin által terrorcselekménynek nevezett támadást. Zelenszkij ukrán elnök viszont az ukrán városok és az elektromos hálózat elleni támadás után nyilatkozta, hogy országa terroristákkal harcol. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.