Az ukránok szerint vészesen fogynak az oroszok precíziós rakétái

külföld
2022 október 15., 10:03

Oleksii Reznikov ukrán védelmi miniszter Twitteren posztolt arról pénteken, hogy az orosz hadsereg a háború kezdete óta a precíziós rakétáinak kétharmadát elhasználta már. A miniszter állítása szerint az orosz védelmi miniszternek jelenleg 609 rakéta áll a rendelkezésére. A Meduza megjegyzi, hogy nem tudni, Reznikov honnan szedte az információit, maga az orosz hadsereg nem közölt ezzel kapcsolatos adatokat.

Reznikov szerint a háború kezdete előtt az orosz hadseregnek 1844 precíziós rakétája volt: 900 Iszkander-típusú, ebből 124 maradt, 500 vízről indítható Kalibr (ebből 272 van még), és 444 légből indítható Kh-101-es és 555-ös, melyekből 213 maradt.

link Forrás

Az ukrán miniszter egy élő tévéinterjúban elmondta azt is, hogy az oroszoknak mintegy 300 Shaded iráni drónja lehet, de szerinte hamarosan Moszkva több ezer darabot vásárolhat Teherántól.

Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának titkára, Olekszij Danilov is hasonló adatokat osztott meg a rakétaadatokról a napokban. Szerinte az oroszoknak mostanra a háború előtti szinthez képest 25-28 százaléka maradhatott meg a készletekből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.