Anna Faris bántalmazó és erőszakos viselkedéssel vádolta meg a Szellemirtók elhunyt rendezőjét

külföld
2022 október 19., 14:44
comments 4

Anna Faris azzal vádolta meg Ivan Reitman rendezőt, hogy a 2006-os A szuper exnőm című romkom forgatásán bántalmazó és erőszakos viselkedést tanúsított.

A színésznő az Anna Faris Is Unqualified című podcastjének egyik epizódjában beszélt a rendezőről vendégének, Lena Dunhamnek.

photo_camera Anna Faris az Overboard című film premierjén a kaliforniai Westwoodban, 2018. április 30-án Fotó: MATT WINKELMEYER/Getty Images via AFP

Faris szerint élete egyik legnehezebb forgatási élménye Ivan Reitmannel volt. A rendező ordítozott és minden nap lehúzott valakit. Faris első napján éppen őt. Reitman üvöltözött, terrort tartott fenn, a stáb előtt nyilvánosan rácsapott a színésznő fenekére. Faris dühösnek, sértettnek, megalázottnak érezte magát.

Dunham felvetésére, miszerint Faris nem az első ember, aki ilyesmiről számol be, a színésznő azt mondta, 2006-ban nem érezte magát képesnek arra, hogy reagáljon Reitman viselkedésére.

Podcastjának egy korábbi epizódjában úgy beszélt az esetről, hogy nem nevezte meg Reitmant. 2017 októberében, nem sokkal azután, hogy a #MeToo mozgalom a Harvey Weinstein elleni vádak után kirobbant, Faris azt mondta, egy filmforgatás során, amikor egy jelenetben egy létrán kellett állnia, és könyveket levennie egy polcról, a rendező a stáb szeme láttára erősen a fenekére csapott. A színésznő akkor csak nevetni volt képes.

Akkoriban lerázta magáról a dolgot, de ettől kicsinek érezte magát. Szerinte a rendező nem tette volna meg ezt a férfi főszereplővel.

Faris 2017-ben azt is elmondta, hogy ugyanez a rendező az ügynökének azt mondta, a nőt részben a jó lábai miatt vették fel a filmbe. „Figyelj, ez egy kibaszott nagy bók volt. Szeretem a lábaimat. De ez valahogy az egész projekttel kapcsolatos tapasztalataimra is hatással volt”,mondta a színésznő.

Faris ezután úgy érezte, csak emiatt vették fel, nem pedig a tehetsége miatt.

„Nem hiszem, hogy a férfi főszereplőt azért vették fel, mert jó lábai voltak”,mondta.

Reitman, aki a Szellemirtók, a Szellemirtók II, az Ikrek és az Ovizsaru című filmeket is rendezte, idén februárban halt meg. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt