Anna Faris bántalmazó és erőszakos viselkedéssel vádolta meg a Szellemirtók elhunyt rendezőjét

külföld
2022 október 19., 14:44
comments 3

Anna Faris azzal vádolta meg Ivan Reitman rendezőt, hogy a 2006-os A szuper exnőm című romkom forgatásán bántalmazó és erőszakos viselkedést tanúsított.

A színésznő az Anna Faris Is Unqualified című podcastjének egyik epizódjában beszélt a rendezőről vendégének, Lena Dunhamnek.

photo_camera Anna Faris az Overboard című film premierjén a kaliforniai Westwoodban, 2018. április 30-án Fotó: MATT WINKELMEYER/Getty Images via AFP

Faris szerint élete egyik legnehezebb forgatási élménye Ivan Reitmannel volt. A rendező ordítozott és minden nap lehúzott valakit. Faris első napján éppen őt. Reitman üvöltözött, terrort tartott fenn, a stáb előtt nyilvánosan rácsapott a színésznő fenekére. Faris dühösnek, sértettnek, megalázottnak érezte magát.

Dunham felvetésére, miszerint Faris nem az első ember, aki ilyesmiről számol be, a színésznő azt mondta, 2006-ban nem érezte magát képesnek arra, hogy reagáljon Reitman viselkedésére.

Podcastjának egy korábbi epizódjában úgy beszélt az esetről, hogy nem nevezte meg Reitmant. 2017 októberében, nem sokkal azután, hogy a #MeToo mozgalom a Harvey Weinstein elleni vádak után kirobbant, Faris azt mondta, egy filmforgatás során, amikor egy jelenetben egy létrán kellett állnia, és könyveket levennie egy polcról, a rendező a stáb szeme láttára erősen a fenekére csapott. A színésznő akkor csak nevetni volt képes.

Akkoriban lerázta magáról a dolgot, de ettől kicsinek érezte magát. Szerinte a rendező nem tette volna meg ezt a férfi főszereplővel.

Faris 2017-ben azt is elmondta, hogy ugyanez a rendező az ügynökének azt mondta, a nőt részben a jó lábai miatt vették fel a filmbe. „Figyelj, ez egy kibaszott nagy bók volt. Szeretem a lábaimat. De ez valahogy az egész projekttel kapcsolatos tapasztalataimra is hatással volt”,mondta a színésznő.

Faris ezután úgy érezte, csak emiatt vették fel, nem pedig a tehetsége miatt.

„Nem hiszem, hogy a férfi főszereplőt azért vették fel, mert jó lábai voltak”,mondta.

Reitman, aki a Szellemirtók, a Szellemirtók II, az Ikrek és az Ovizsaru című filmeket is rendezte, idén februárban halt meg. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.