Orosz állami tévé műsorvezetője: Vízbe kellett volna fojtani azokat az ukrán gyerekeket, akik megszállóknak látták a szovjeteket

háború
2022 október 23., 18:13
comments 12

Az orosz állami irányítású RT média műsorvezetője azt mondta adásban, hogy „egy erős sodrású folyóba kellett volna dobni” azokat az ukrán gyerekeket, akik a Szovjetunió alatt az oroszokat megszállóknak látták.

A műsorban Anton Kraszovszkij, háborúpárti műsorvezető Szergej Lukjanenko orosz tudományos-fantasztikus író beszámolójára reagált, amely arról szólt, hogy amikor először járt Ukrajnában az 1980-as években, a gyerekek azt mondták neki, hogy jobban élnének, ha Oroszország nem szállta volna meg a hazájukat.

„A Tysynába folyóba kellett volna nekik megfulladniuk. Csak fojtották volna vízbe azokat a gyerekeket, fulladtak volna meg”- mondta Kraszovszkij. Alternatív megoldásként pedig azt hozta fel, hogy kunyhókba kellett volna zárnia őket és felgyújtani.

Az interjú csak egy rövid részét osztották meg a közösségi médiában, de még annyira részlet látható benne, amikor Kraszovszkij nevetni kezd azokon a híreken, melyek szerint a megszállás alatt az orosz katonák idős ukrán nőket erőszakoltak meg.

Ukrajna népirtásra való buzdításnak nevezte az RT műsorvezetőjének szavait vasárnap, és követelik, hogy globálisan tiltsák le az RT sugárzását.

„Azoknak a kormányoknak, amelyek még mindig nem tiltották be az RT-t, meg kell nézniük ezt az adásrészletet” - mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy tweetben, amelybe az interjút is belinkelte. Kuleba arról is írt, hogy az RT műsorvezetőjét népirtásra buzdítás miatt bíróság elé fogják állítani.

link Forrás

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.