Öt pontból álló követeléslistát fogalmazott meg az Egységes Diákfront

oktatás
2022 október 23., 13:35
comments 4

Öt pontból álló követeléslistát fogalmazott meg a kormánnyal szemben az Egységes Diákfront (EDF), vidéki és fővárosi diákokat összefogó diákmozgalom:

  1. Megoldást a tanárhiányra!
  2. Használható tananyagot!
  3. Élhetőbb körülményeket az iskolákba!
  4. Vissza a sztrájkjogot!
  5. Figyelmet az oktatásra!

Közleményükben azt írják, hogy az ország döntéshozóit arra kérik, hogy „tartsák napirenden az oktatás ügyét és egy társadalmi diskurzus megnyitásával dolgozzanak ki egy olyan átfogó oktatási reformtervet szakszervezetek, diákönkormányzatok és pedagógiai szakértők bevonásával, amely a társadalmi mobilitás, valamint a korábban már említett 5 pontunk elvein alapszik.”

Mint írják, céljuk egy átfogó, oktatásügyi reform elérése, ezt pártpolitikától független nemzeti érdeknek tekintik. Leszögezik, hogy a megmozdulásaikra sosem hívtak párttagokat felszólalni, sosem kértek vagy fogadtak el parlamenti párttól segítséget az akcióik megszervezéséhez.

„Azon sajtóorgánumok, amelyek elutasítják azt a tényt, hogy mi, az Egységes Diákfront (EDF) önálló, autonómiával rendelkező közéleti szereplők lennénk, olykor egy csupán ellenzéki pártérdekeket kiszolgáló bábszervezetként ábrázolnak minket. Ezt a rágalmazásnak tekinthető álláspontot nevetségesnek tartjuk, és mint olyat, - bármiféle bizonyíték vagy józan logikai gondolatmenet hiányában - ellenérvekre sem méltatjuk” - írják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.