Egy férfi a győri bíróság előtt őrjöngve az arra járóknak mutogatta a heresérvét

bűnügy
2022 október 24., 12:31

Nyáron egy férfinek dolga volt a bíróság épületében Győrben, ezért biciklivel odament, és a kerékpárt a rendőrautóknak fenntartott parkolóhely melletti közúti jelzőtáblához láncolta. De mivel így a rendőrök nem tudtak kiállni az épületből, egy őrnagy szólt, hogy rossz helyen áll, ezért a férfi bement a bíróság épületébe, hogy megkérdezze, hova kötheti ki azt a biciklit.

photo_camera Illusztráció: Ekaterina Bolovtsova / Pexels

Nem tudni, miért, de az útba igazítás után a férfi dühöngve távozott, az utcán szidta a bírósági teremőröket, majd visszafutott a bejárathoz, és az ajtót ököllel ütve követelte, hogy engedjék be. Miután nem jutott be, az ügyészség szerint „obszcén jelzőket kiabálva hangoskodott még egy rövid ideig”, majd átment egy közeli zebrához, ahol letolta a nadrágját és az alsógatyáját is, „hogy megmutassa az arra járóknak, neki a bíróság miatt mekkora heresérve van”.

A jelenetnek végül a rendőrök vetettek véget. Az ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki akár 2 év börtönt is kaphat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.