Cserben hagyva: kérdezz a 444 bűnügyi podcastjának készítőitől és megszólalóitól

szolgálati közlemény
2022 október 25., 16:35
comments 1

A Cserben hagyva, a 444 podcastsorozata, amiben elmondtuk egy bántalmazott nő, egy brutális gyilkosság és egy testvér történetét, aki nem nyugodott addig, amíg húga gyilkosa meg nem kapta méltó büntetését. Ha meghallgattad a sorozatot, és maradtak benned kérdések, amiket szívesen föltennék a podcast készítőinek, és fő forrásainak, ezt megteheted október 27-én, azaz most csütörtök este 7-től a 444 Közértben, 444 zárt Facebook-csatornáján!

Hogyan menthették fel kétszer is Kovács Judit gyilkosát, a darnózseli hentest? Milyen hibákat vétett a nyomozó hatóság? Hogyan hagyja magára a bántalmazott nőket a magyar állam? Hogyan járta ki Judit bátyja, hogy húga gyilkosa, a férje mindezek ellenére is börtönbe kerüljön a szörnyű tettéért? Ezeket a kérdéseket járta körül a Cserben hagyva, és ezekről beszélgetünk majd csütörtök este.

Résztvevők:

  • Boros Juli és Csurgó Dénes, a 444 újságírói

  • Kovács Szilárd, Kovács Judit bátyja

  • Gál András ügyvéd

A 444 Közértbe Kör tagsággal, egész pontosan a Közösség vagy Belső kör csomaggal tudsz csatlakozni. Ha még nem hallgattad meg a podcastot, itt találod az első részt:

2022 szeptember 08., 16:30
Cserben hagyva I. rész: Judit kálváriája

Kovács Juditot 2014-ben megölte, holttestét pedig szinte teljesen megsemmisítette hentesként is dolgozó férje. A férfi ellen vádat emeltek, de kétszer is felmentette a bíróság. Judit bátyja ebbe nem nyugodott bele. Szilárd hat éven át küzdött azért, hogy kimondják: testvérét férje előre eltervelten, szándékosan ölte meg. A 444 első true crime podcast-sorozata ennek a hat évnek a történetét meséli el.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.