18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Cserben hagyva I. rész: Judit kálváriája

szeptember 8., csütörtök 16:30
2

A darnózseli hentes. Így vált ismertté a lapokban N. János, akit 2020 októberében a Kúrián 21 év fegyházra ítéltek felesége, Kovács Judit meggyilkolásáért. A bűncselekmény horrorisztikus részlete volt, hogy a férfi saját húsfeldolgozó kisüzemében igyekezett megszabadulni felesége maradványaitól.

A 2014 májusában elkövetett gyilkosságért N. Jánost végül csak hat évvel később ítélték el jogerősen. 21 év fegyházat kapott előre eltervelt, szándékos emberölésért. Az ügy rávilágított, hogy Magyarországon egy nő akkor is magára marad a családon belüli erőszak rémével, ha tudatosan, bátran viselkedik, és megpróbál segítséget kérni. Juditot nem csak a bántalmazástól nem sikerült megvédeni; férje, akivel éppen válófélben voltak, közös gyerekeik felügyeleti jogát is megszerezte, és végül Judit életét is elvette. Majd kis híján megúszta az egészet. Csak azzal nem számolt, hogy Judit bátyja, Szilárd ebbe sosem nyugszik bele.

A 444 első, négyrészes true crime podcast-sorozatában elmeséljük, mi történt Judit eltűnése és férje elítélése között. Megtudjuk, hogyan és miért ment tönkre a házasságuk, milyen indítéka lehetett N. Jánosnak a gyilkosságra, hogy hogyan hagyta Juditot cserben a rendszer, és végül hogy hogyan érte el Szilárd, hogy húga gyilkosa elnyerje méltó büntetését.

Az első epizódból kiderül, ki volt Judit, hogyan ment tönkre a házassága, és mi történt azután, hogy családja értesült az eltűnéséről.

 • 2.07: Judit méltatlan sorsa
 • 2.55: N. János perének összefoglalása
 • 3.40: Így kezdődött Judit és János házassága
 • 8.50: A házasság megromlott, majd egészen a bántalmazásig fajult
 • 9.30: Az első, de nem utolsó alkalom, hogy Juditot cserben hagyta az igazságügyi rendszer
 • 11.47: A gyerekek Jánoshoz kerültek
 • 15.25: Az első alkalom, hogy Judit életére törnek
 • 17.23: Judit meghozza élete legnagyobb döntését
 • 19.37: Judit eltűnt
 • 21.30: Szilárd kálváriája a rendőrökkel és saját nyomozása

Címlapfotó: Kiss Bence

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt