21 év fegyházat kapott felesége megöléséért a darnózseli hentes

Pénteken jogerős ítéletet hoztak a Kúrián N. János ügyében, akit azzal vádoltak, hogy 2014-ben meggyilkolta feleségét, Juditot. 

A Kúria súlyosította a másodfokú ítéletet, és a vádlottat előre kitervelt, szándékos emberölésért 21 év fegyházra ítélte.

A büntetésbe beleszámítják az előzetesben töltött 29 hónapot. A tárgyaláson a vádlott távmeghallgatás útján vett részt a győri büntetőintézetből.

Az áldozat halálát idegenkezűség okozta, és az idegen keze a vádlotté volt, magyarázta a bíró az indoklásban. Az ügyben - holttest hiányában - a legnagyobb dilemmát végig az jelentette, hogy a vádlottnak pontosan milyen formában lehetett köze felesége halálához. A Kúrián arra jutottak, hogy az események láncolatát nézve csakis N. János ölhette meg.

Ítélethirdetés N. János ügyében 2020. október 16-án.Fotó: Halász Júlia/444.hu

A korábban hentesként dolgozó férfit kétszer is felmentette a bíróság arra hivatkozva, hogy halál okát a szakértők nem tudták megállapítani, így az emberölés nem bizonyítható. Másodfokon azonban elítélték, de nem emberölésért, hanem halált okozó testi sértésért. Halmazati büntetésként 7 év börtönt kapott. Az ítélet ellen minden fél fellebbezett, így került az ügy a Kúriára. Judit családja azt szerette volna, ha a bíróság kimondja, hogy emberölés történt. 

Az áldozat, Judit édesanyja és testvére az ítélethirdetésen.Fotó: Halász Júlia/444.hu

Kovács Juditot 2014 májusában ölték meg, a gyilkossággal hentes végzettségű férjét vádolták meg, akivel éppen válófélben voltak. Annak ellenére, hogy egy védett tanú látta, ahogy a férfi kiszórja egy zsákból felesége maradványait a közeli Zseli-réten, és számtalan közvetett bizonyíték szólt ellene, a bíróság kétszer is felmentette. N. János korábban bántalmazta a nőt, ezért a bíróság próbára bocsátotta, az áldozat a próbára bocsátás lejárta előtt halt meg.

Az ügyről tavaly videót is forgattunk.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó