21 év fegyházat kapott felesége megöléséért a darnózseli hentes

bűnügy
2020 október 16., 09:48

Pénteken jogerős ítéletet hoztak a Kúrián N. János ügyében, akit azzal vádoltak, hogy 2014-ben meggyilkolta feleségét, Juditot.

A Kúria súlyosította a másodfokú ítéletet, és a vádlottat előre kitervelt, szándékos emberölésért 21 év fegyházra ítélte.

A büntetésbe beleszámítják az előzetesben töltött 29 hónapot. A tárgyaláson a vádlott távmeghallgatás útján vett részt a győri büntetőintézetből.

Az áldozat halálát idegenkezűség okozta, és az idegen keze a vádlotté volt, magyarázta a bíró az indoklásban. Az ügyben - holttest hiányában - a legnagyobb dilemmát végig az jelentette, hogy a vádlottnak pontosan milyen formában lehetett köze felesége halálához. A Kúrián arra jutottak, hogy az események láncolatát nézve csakis N. János ölhette meg.

Ítélethirdetés N. János ügyében 2020. október 16-án.
photo_camera Ítélethirdetés N. János ügyében 2020. október 16-án. Fotó: Halász Júlia/444.hu

A korábban hentesként dolgozó férfit kétszer is felmentette a bíróság arra hivatkozva, hogy halál okát a szakértők nem tudták megállapítani, így az emberölés nem bizonyítható. Másodfokon azonban elítélték, de nem emberölésért, hanem halált okozó testi sértésért. Halmazati büntetésként 7 év börtönt kapott. Az ítélet ellen minden fél fellebbezett, így került az ügy a Kúriára. Judit családja azt szerette volna, ha a bíróság kimondja, hogy emberölés történt.

Az áldozat, Judit édesanyja és testvére az ítélethirdetésen.
photo_camera Az áldozat, Judit édesanyja és testvére az ítélethirdetésen. Fotó: Halász Júlia/444.hu

Kovács Juditot 2014 májusában ölték meg, a gyilkossággal hentes végzettségű férjét vádolták meg, akivel éppen válófélben voltak. Annak ellenére, hogy egy védett tanú látta, ahogy a férfi kiszórja egy zsákból felesége maradványait a közeli Zseli-réten, és számtalan közvetett bizonyíték szólt ellene, a bíróság kétszer is felmentette. N. János korábban bántalmazta a nőt, ezért a bíróság próbára bocsátotta, az áldozat a próbára bocsátás lejárta előtt halt meg.

Az ügyről tavaly videót is forgattunk.

link Forrás