Joe Biden egyelőre nem törte össze magát, hogy megtanulja az új brit miniszterelnök nevét

külföld
2022 október 25., 10:54
comments 29

„Hírt kaptunk ma az Egyesült Királyságból. Rashid... Rashid Sanook a miniszterelnök” – közölte Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke. Nagy-Britannia 2022. október 25-én hivatalba lépő miniszterelnökét Rishi Sunaknak hívják, de Biden mentségére szóljon, hogy elődje, Liz Truss is csak másfél hónapig volt kormányon.

link Forrás

Biden demokrata közönsége üdvrivalgása közepette jelentette be mindezt, majd beszédét azzal folytatta, „ahogy a fivérem mondaná, ezt kapd ki!” A közönség erre nevetéssel reagált. „Ráadásul konzervatív” – folytatta a nyilvános meglepődést Biden. „Lenyűgöző, mérföldkő. És ez igenis számít” – közölte.

UPDATE 13:51: Egy indiai twitterfelhasználó szerint amúgy egész Nagy-Britannia ejti rosszul Rishi Sunak miniszterelnök nevét akkor, amikor a vezetékneve utolsó szótagját "nek"-ként ejti (nyelvész olvasóinknak: su:næk), mert indiaiul azt valójában inkább "nak"-nak ejtik (su:nɑːk).* Hogy ennek mi köze van mihez, azt nem teljesen értjük, Biden egyértelműen "nuk"-nak ejtette (sæ:nʊk).

*Update-ünk szövegét frissítettük.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.