Ha valaki arra kíváncsi, hogy mi van a magyar kikötővel Triesztben, az ne forduljon kérdéssel a kormányhoz, mert nem kap választ rá

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
2022 október 27., 8:43
comments 21

Amit tudunk. Szijjártó Péter 2019 nyarán bejelentette, hogy tengeri kijárata lett Magyarországnak. Ez egészen pontosan azt jelentette, hogy a kormány leboltolta egy 300 méter hosszú partszakasszal rendelkező, 32 hektáros területet megszerzését Triesztben. 60 éves koncesszióban, 31 millió euróért. Ezt Szijjártó Matteo Salvini akkori olasz belügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatón jelentette be az olasz kikötővárosban.

Amit nem tudunk, hogy mégis mi történt azóta a 300 méternyi magyar tengerparttal. A kormány ugyanis nem hajlandó elárulni.

Az is biztos, hogy Szijjártó 2019 nyarán az origónak azt mondta, három év alatt el kell készülnie a kikötőnek. Ez éppenséggel eltelt azóta, a kikötő viszont nem működik. Hogy miért nem, azt nem tudni, mert a kormány hatalmas semmitmondásban van az ügyben.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt