A NAV szerint már másodszor hibázott a tejbár, amit az eladó 88 forintos tévedése után bezárattak

gazdaság
2022 október 31., 10:23
comments 35

Pénteken mi is megírtuk, hogy a NAV ellenőrzése után 12 napra be kell zárnia a budai Franko Tejbárnak, mert egy ásványvizes palackot nem a megfelelő áfa kulcsba ütöttek be és ezzel 88 forinttal megkárosították a központi költségvetést.

Erre a hírre a Világgazdaságban reagált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A cikk címe szerint a vállalkozás visszaeső volt, ezért záratták be. A visszaesés itt egy 2021-es esetre utal, amikor az eladó „nem a megfelelő áfagyűjtőt használta, (27 százalék helyett 5 százalék), amelyért pénzbírságot szabtak ki és (a NAV) felhívta a figyelmét az áfagyűjtő helyes használatára.”

Mivel 3 éven belül ez már a második mulasztása volt az adózónak – a hatályos jogszabályok szerint – a NAV üzletzárást alkalmaz a jogkövető magatartásra ösztönzés érdekében – írja a cikk.

Azt a fenti posztban a tejbár is kiemelte, hogy az adóhatóság minden bizonnyal jogszerűen járt el. Ők csupán a szabályok aránytalanságára akarták felhívni a figyelmet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt