Eddig csak úgy odaadták a tao-milliárdokat a sportnak, a számonkérés nem volt a rendszer része, de ezentúl az lesz

POLITIKA
2022 november 10., 20:50
comments 5

Sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, ahol bejelentette, csökkentik a körét azoknak a sportágaknak, amelyek kiemelt támogatásra jogosultak – írja a Telex.

Aggodalomra azonban semmi ok: a kormány továbbra is stratégiai ágazatként tekint a sportra, legalábbis az államtitkár minden jelenlévőt megnyugtatott. Sporttámogatásokra egyébként 170 milliárd forint körüli összeg juthat jövőre, de a költségvetésben ezt át is tervezhetik.

Schmidt elmondta, a megnövekedett rezsiköltségek miatt az uszodák nyitva tartásához 3 milliárd vissza nem térítendő támogatást kértek a kormánytól, és ezt vélhetően meg is kapják, ahogy november 30-ig az akadémiák is megkapják azt a járandóságukat, amit a kormány eddig nem fizetett ki nekik a harmadik negyedévre.

A nemzeti versenysport-fejlesztési programban „teljesítményalapon” öt kategóriába sorolták a szövetségeket, és új elemként

megjelenik a számonkérés, ami eddig nem volt a rendszer része.A gyengébben teljesítő szövetségek ugyanis ugyanúgy megkapták eddig évente a milliárdjaikat, mint azok, amelyek folyamatosan világszintű produkciót nyújtottak.

A legjobb, tehát a legtöbb támogatást kapó kategóriába a birkózás, a kajak-kenu, a korcsolya, az úszás, a vívás és a vízilabda került, mert az államtitkár szerint ezekben van leginkább esély olimpiai érmekre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt