Banksy legújabb graffitije egy lebombázott ukrán épületen jelent meg

háború
2022 november 12., 09:25
comments 2

Úgy tűnik, Banksy tényleg Ukrajnában van, ugyanis Borogyankából posztolta legújabb graffitijét. A kézenálló tornászlány egy lebombázott épületre került fel.

Miután több, Banksy stílusára nagyon emlékeztető graffiti is megjelent a Kijevtől északnyugatra fekvő város romjain az utóbbi napokban, sokan találgatni kezdtek, hogy valóban odament-e a művész. Az egyik graffiti egy dzsúdós kisfiút ábrázol, aki földhöz vágja Putyint, egy másikon gyerekek libikókáznak egy tankcsapdán.

Borogyanka az egyik legkeményebben bombázott város volt a megszállás kezdetén, ahonnan áprilisban vonultak ki az orosz erők, azóta próbálják újjáépíteni a városban, amit lehet. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.