Megtiltották az ukrajnai tudósítást a CNN, a SkyNews és egy olasz hírügynökség egyes újságíróinak

háború
2022 november 14., 10:03
comments 9

„Felelőtlen viselkedés és a háborús övezetekbe tett engedély nélküli látogatások miatt” elvették a sajtójogosultságokat több külföldi újságírótól, köztük a CNN, a SkyNews és egy olasz hírügynökség riportereitől, közölte hétfőn az ukrán hadsereg.

Ez azt jelenti, hogy az említett lapok újságírói egy ideig biztosan nem tudósíthatnak Ukrajna területéről.

link Forrás

Hogy pontosan kik azok az újságírók, akiktől visszavonták a tudósítási engedélyt, egyelőre nem tudni. A védelmi hatóságok szerint a riporterek a tevékenységükkel veszélyeztették a civilek életét. Közleményükben azt írják:

„A közelmúltban a média több képviselője, figyelmen kívül hagyva az érvényben lévő tilalmakat és óvintézkedéseket, az illetékes parancsnokok és katonai egységek jóváhagyása nélkül folytatott tudósítási tevékenységet Herszon városában. Ezek a tevékenységek az [ukrán törvények] nyilvánvaló megsértését jelentik."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.