Корманьинфо: Turisztikai akciótervet jelentett be a kormány

  • Fél évre eltörölték a turizmusfejlesztési hozzájárulást, a SZÉP-kártya felhasználáson is könnyítettek, mert a turizmus fontos ágazat
  • A háborúért az oroszok felelősek, de ha tényleg ukrán rakéta ölt meg két lengyelt, a keddi incidensért az ukránok is
  • Nyugati fegyverekkel könnyebb volt visszaszerezni Herszont - ismerte el Gulyás
  • Magyarország békepárti kormányának kancelláriaminisztere, Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ilyen helyzetben kénytelen rendkívüli Kormányinfót tartani.
2022 november 16., 15:41

A kormány kitart amellett, hogy nem lesz krumpli- és tojáshiány

Pedig a burgonyatermesztők és a tojásszövetség erre számít. Ezt a vitát majd az idő dönti el.

2022 november 16., 15:38

Felmerült, hogy Orbán Viktor emberi jogi okokból bojkottálja a katari vb-t?

Gulyás elmondta, hogy szerintük a sportrendezvények a sportolókról szól, elvi alapon nem bojkottpártiak. Onnantól kezdve, hogy a rendezvényt a mérlegelés után odaítélték, onnantól a sportolókról kell, hogy szóljon.

2022 november 16., 15:38

Mit nem csinált jól Maróth Gáspár a honvédelmi minisztériumban?

Merthogy Gulyás korábbi szavaiból az derült ki, hogy a honvédelmi miniszter kezdeményezte az államtitkár távozását féléves közös munka után. "Nincs egy ügy, a miniszter úgy ítélte meg, hogy a közös munka nem volt kellően hatékony" - mondta Gulyás. Cáfolta, hogy az elküldött Maróth Orbán új katonai irodáját vezeti majd.

2022 november 16., 15:37

Idén nem lesz kész az oktatási törvénycsomag

A HVG megkérdezte, hogy az oktatási törvénycsomag is Pintér Sándornál készült. Gulyás Gergely elmondta, hogy idén már nem tudják benyújtani, de jól áll a munka, viszont amíg nem látnak tisztán a pedagógus-béremeléseknél, minden más fénytörésben van.

2022 november 16., 15:33

Budapestet nem érinti az ügyeleti rendszer és a kórház rendszer átalakítása

Csak a szakrendeléseket - válaszolta Gulyás. Nem tartanak elvándorlástól, sőt, annak az ellenkezőjére számítanak, hogy el lehet majd térni lefelé (20 százalékkal) és felfelé (40 százalékkal) is a kötelező orvosbértől.

2022 november 16., 15:31

Rezsitámogatást miért nem adnak a turisztika ágazatnak?

Felmerült, de a kormány szerint hatékonyabb, ha a nettó bevétel 4 százalékét megtarthatják októbertől a fűtési szezon végéig.

2022 november 16., 15:30

Mi a vélemény arról, hogy a Minority SafePack kérdése lekerült az EU-ban az asztalról?

Gulyás Gergely annyit válaszolt: „Szomorúnak tartom.”

2022 november 16., 15:29

Vitézy Dávid maga döntött a távozásáról

Gulyás elmondta, hogy Vitézy Dávid megbízatása nem ért véget, hanem ő döntött úgy, hogy nem kíván államtitkár és miniszteri főtanácsadó maradni, ezért köszönetet mondtak neki, de ha majd úgy alakul, örömmel fogadják a segítségét.

2022 november 16., 15:28

Nekünk más a történelmünk, mint a briteké és a franciáké

Gulyás Gergely a PestiSrácok kérdésére arról is beszélt, hogy aki az Egyesült Királyság vagy Franciaország történelmét figyelemmel kíséri, az tudja, hogy más az ő hozzáállásuk a bevándorláshoz, mint Magyarországé. A vitájukat a migrációról érdeklődéssel figyelik.

2022 november 16., 15:26

Nem ezt ígérték

A Ruszki PestiSrácok azzal kezdte, hogy Joseph Borrell azt mondta, az EU sosem állította, hogy a háborúnak véget vetnek a szankciók, de fenntartják. Gulyás elmondta, hogy már válaszolt erre: nekünk nem ezt mondták.

2022 november 16., 15:23

Orbán mikor árulja el, hogy mennyi a rezsije?

Gulyás megkérdezi majd, hogy megtörtént-e, ha megígérte biztosan megteszi. (A Parlamentben kérdezték erről Orbánt, azt ígérte, hogy a felesége elküldi majd a számokat az őt kérdező momentumos politikusnak.)

2022 november 16., 15:22

Mi van Kocsis Máté aranyhalaival?

Gulyás nem tud erről többet annál, mint amit a Fidesz frakcióvezetője megosztott. Arra a kérdésre, hogy vannak-e hasonlóan drasztikus megszorítások a fideszes képviselőknél, Gulyás erről nem tudott információval szolgálni.

2022 november 16., 15:21

Novemberben több 100 milliárdos lehet a költségvetési hiány

A kormány néhány hete döntött egy kifizetési stopról, mi van ezzel. Gulyás elmondta, hogy október 31-ig tartott, és mivel új intézkedést nem hoztak, meg is szűnt. Meg kell nézni ennek a hatását, valamilyen mértékben spórolással járt. Gulyás szerint valószínűleg az októberi költségvetés többletes, de a novemberi több 100 milliárdos mínuszban lesz.

2022 november 16., 15:20

Gulyás szerint tényleg sokkal több az áfabevétel, de összességében nem jár jól a költségvetés a 20 százalék feletti inflációval

Tankönyvszerűen egy költségvetésnek jó a magas infláció. Most erről nincs szó - mondta a miniszter. A problémát az jelenti, hogy az energiaárakat kompenzáló rezsicsökkentés nagyobb kiadását jelent, mint amennyivel több áfabevétel befolyik. A bevételnövekedésnél 5-6-szor nagyobbak a plusz kiadások.



2022 november 16., 15:18

Mikor zárulhat le a vita az Európai Bizottsággal a pénzeket illetően?

A Telex kérdésére Gulyás elmondta, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv szerint jövő utáni héten lesz a pénz egyik részéről, december 6-án pedig a másik részéről. A kormány szerint a jelenleg visszatartott forrásoknak a 100 százalékát is megkaphatnánk, legalábbis nincs arra ok, hogy ne kapjuk meg, jogilag vagy megalapozottan egyetlenegy fillért sem vehetnének el Magyarországtól.