18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Az utcán próbálják megmenteni a jávai földrengés sérültjeinek életét

külföld
2022 november 21., 10:22

Hétfőn a Richter-skála szerinti 5,6-os, erős földrengés rázta meg Jáva szigetét, annak is a nyugati részét. A legfrissebb hírek szerint legalább 56 ember vesztette életét és több százan megsérültek a földrengésben. Ennél valószínűleg jóval több ember sérülhetett meg a különböző közösségi oldalakon keringő felvételek tanúsága szerint.

link Forrás

A földrengésben több tucatnyi ház is megrongálódott, köztük egy iszlám bentlakásos iskola, egy kórház és más középületek. De erejét még a fővárosban, Jakartában is érezni lehetett, ahol több helyen az utcára küldték az embereket, hogy biztonságban legyenek – írja az MTI. Több olyan felvétel is megjelent, amelyen az látszik, ahogy az utcán látják el a sérülteket, és e felvételeket hírügynökségek is hitelesítettek.

link Forrás

Indonéza a Cirkumpacifikus-hegységrendszer mentén fekszik, a területet angolul Ring of Fire-nek is hívják, utalva ezzel arra, hogy rendkívül gyakoriak a földmozgások. Februárban egy 6,2 erősségű földrengés Nyugat-Szumátra tartományban legalább 25 ember halálát okozta, és több mint 460-an megsérültek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.