18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Az utcán próbálják megmenteni a jávai földrengés sérültjeinek életét

külföld
2022 november 21., 10:22

Hétfőn a Richter-skála szerinti 5,6-os, erős földrengés rázta meg Jáva szigetét, annak is a nyugati részét. A legfrissebb hírek szerint legalább 56 ember vesztette életét és több százan megsérültek a földrengésben. Ennél valószínűleg jóval több ember sérülhetett meg a különböző közösségi oldalakon keringő felvételek tanúsága szerint.

A földrengésben több tucatnyi ház is megrongálódott, köztük egy iszlám bentlakásos iskola, egy kórház és más középületek. De erejét még a fővárosban, Jakartában is érezni lehetett, ahol több helyen az utcára küldték az embereket, hogy biztonságban legyenek – írja az MTI. Több olyan felvétel is megjelent, amelyen az látszik, ahogy az utcán látják el a sérülteket, és e felvételeket hírügynökségek is hitelesítettek.

Indonéza a Cirkumpacifikus-hegységrendszer mentén fekszik, a területet angolul Ring of Fire-nek is hívják, utalva ezzel arra, hogy rendkívül gyakoriak a földmozgások. Februárban egy 6,2 erősségű földrengés Nyugat-Szumátra tartományban legalább 25 ember halálát okozta, és több mint 460-an megsérültek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt