Az egyik legkeményebb bűnszervezetben szocializálódott a római sorozatgyilkos

külföld
2022 november 22., 04:48
comments 2

November 17-én meggyilkoltak három szexmunkást Olaszország fővárosában, Rómában. A nagy figyelmet kiváltó bűncselekményről nagyjából azonnal sejthető volt, hogy sorozatgyilkos az elkövető. Mindhárom prostituált a város egyik elegáns negyedében, a Pratiban élt, a két kínai állampolgárságú, 40 és 50 közötti áldozat ugyanabban az apartmanban lakott, a harmadik tőlük nem messze: a 65 éves kolumbiai nőt ölhette meg előbb a gyilkos.

A kínai nők egyikére a lakásban, a másikra a lakás bejáratánál találtak rá. Mindhárom áldozatot halálra késelték.

November 19-én őrizetbe vették az 51 éves Giandavide De Paut, akit a gyilkosságokkal gyanúsítanak. Már az első sajtóbeszámolókból kiderült, hogy a férfit korábban többször elítélték, sőt, meglehetősen hosszú a bűnlajstroma. A listán szerepelnek kábítószerrel és fegyverekkel kapcsolatos bűncselekmények, testi sértés, magánlaksértés és szexuális erőszak is. Kétszer - kokainfüggősége és állítólagos bipoláris zavara miatt - pszichiátrián is kezelték.
De nem csak arról van szó, hogy egy visszaeső bűnöző végül teljesen bepörgött.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.