Három szexmunkást megöltek Rómában, a rendőrség szerint lehetséges, hogy sorozatgyilkosság történt

külföld
november 18., 17:13
comments 1

Lehetséges sorozatgyilkosra vadászik a római rendőrség, miután három nő holttestét találták meg két lakásban az olasz főváros egyik előkelő negyedben. Két nőt – mindketten kínai állampolgárságú szexmunkások, akik a rendőrség szerint 40 és 50 év közöttiek – halálra késelve találtak meg a Via Augusto Riboty egyik lakásában.

Az épület portása riasztotta a rendőrséget, miután csütörtök reggel az egyik elhunyt holttestét a lakás küszöbén találták meg. A másik holttest bent volt a lakásban. A nők torkán, mellkasán és hátán találtak szúrt sebeket, egyelőre nem tudták őket azonosítani.

photo_camera Prati negyed Fotó: TIZIANA FABI/AFP

A szintén szexmunkásként dolgozó Marta Castano Torrest is halálra késelték. A holttestét a nővére találta meg egy közeli utcában lévő alagsori lakásban. A rendőrség szerint a 65 éves kolumbiai nőt a másik két áldozat előtt gyilkolták meg.

A rendőrség vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a gyilkosságokat ugyanaz a személy követte el. A gyilkosságok az olasz legfelsőbb bíróságtól néhány száz méterre történtek a Prati negyedben, ahol az utóbbi években megszaporodtak a lakásokban prostitúciós üzleteket működtető bűnszervezetek.

„Az biztos, hogy vannak bűnszövetkezetek, amik lakásokban irányítják a szexmunkásokat, kizsákmányolják és arra kényszerítik őket, hogy lakásról lakásra járjanak, hosszú órákat dolgozzanak. Ez csúnya üzlet. De azt is meg kell értenünk, hogy vannak olyanok, akik ezt a munkát szeretnék végezni, de nem tehetik biztonságos helyen, mivel a normák ezt nem engedik meg” – mondta Ermina Gbido a szexmunkások egyik érdekvédelmi egyesületének képviseletében.

Federico Rocca, az Olasz Testvérek – Giorgia Meloni miniszterelnök pártja – római tanácsosa azt mondta, a prostitúció jelen van „a város minden kerületében”.

„Három ember vesztette életét, akiket brutálisan megölt egy lehetséges ügyfél – mondta az olasz médiának. – Meg kell várnunk a nyomozás eredményét, de szomorúsággal tölt el a sorsuk, ugyanakkor dühös is vagyok, mivel ismét valami komoly dologra kellett várnunk ahhoz, hogy lebontsuk a lakásokban folyó prostitúció jelenségét övező képmutatás falát.” (The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt