Tragikus lakástűz után lázadtak fel a covidkorlátozások ellen egy kínai városban

külföld
2022 november 26., 9:31

Tiltakozások robbantak ki a kínai Hszincsiang tartományban a koronavírus-korlátozások ellen szombatra virradóra, írja BBC. A közösségi médiában terjedő felvételek szerint a hárommilliós Ürümcsiben a tömeg összecsapott a rendőrökkel, karantén miatt felállított sorompókat rombolt le, védőfelszereléseket tett tönkre.

A tüntetés azt követően robbant ki, hogy csütörtök éjjel tízen vesztették életüket egy lakástűzben a városban. A 15 emeletes épületben egy rossz konnektor miatt csaptak fel a lángok, amik a beszámolók szerint felfelé terjedtek. A helyiek szerint azért vesztették életüket, mert a szigorú járványügyi előírások miatt nem tudtak időben elmenekülni. A hatóság szerint az érintett terület a tragédia idején alacsony kockázatú volt, tehát nem volt érvényben teljes karantén, a lakók le tudtak menekülni az épület alsó részébe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt