Megvolt a vb első Costa Rica-i kapura lövése, elég is volt ennyi Japán legyőzésére

világbajnokság
2022 november 27., 11:58

Nem sok jót ígért a nap első meccse: az elején úgy tűnt, mintha a németek ellen magabiztosan nyerő japánok ellazáznák a meccset, Costa Rica pedig mintha a spanyolok ellen kapott 7-0 után már fel is adta volna az egészet. Costa Rica ráadásul még sosem tudta legyőzni a japánokat, és mint kiderült, a pszichológus is hiába próbálta elhitetni a Costa Rica-iakkal, hogy megnyerhetik a vébét.

Teljesen felejthető volt az első félidő, gyakorlatilag normális helyzet sem nagyon volt, egyik csapat sem találta el a kaput. Szerencsére csak 1 percet (sőt 58 másodpercet) hosszabbított Michael Oliver bíró, így ez lett a vb eddigi legrövidebb hosszabbítása.

photo_camera Fotó: SERHAT CAGDAS/Anadolu Agency via AFP

A második félidő elején a japánok végre elkezdtek próbálni támadni, két perc alatt több dolog történt, mint az első félidőben végig. A 61. percben Celso Borges rúgta fel pont a 16-os előtt Endót, de Szoma kb. 19 méterről fölé lőtte. A 70. percben kb. ugyanott rántottak le egy japánt, Kamada vágta a sorfalba, majd Szoma is egy védőbe lőtte bele. A 77. percben Kamada próbált közelről fejelni, de túl magas volt a labda.

A japánok voltak veszélyesebbek a 81. percig, amikor a vb első Costa Rica-i lövéséből gólt is lett: Keysher Fuller kapta meg két védő között a labdát, majd éppen csak át tudta emelni a japán kapuson, aki csak belepöckölni tudott a labdába. (Fullernek még később is volt egy kapura tartó lövése.)

Szomáék még ezután is próbáltak helyzethez jutni, a 88. percben hatalmas kavarodás volt a Costa Rica-i kapu előtt, de a japánoknak egyszerűen sehogy sem akart ez összejönni, többen sárga lapot is kaptak a rugdosódásokért. A 6 perces hosszabbítás sem hozott fordulatot, a Costa Rica-iak cserékkel húzták az időt.

Végül a japán játékosok várhatóan szokás szerint kitakarítják maguk után az öltözőt, akárcsak a szurkolóik a lelátót.

Japánnak és Costa Ricának is 3-3 pontja van. Este spanyol-német meccs ebben a csoportban, ha a németek nyernek, mind a 4 csapatnak ugyanannyi pontja lehet két kör után.

Egyéni képviselőjelöltek
-
Szövetségi kapitány

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.