RTL Híradó: Egyre több ársapkás termék hiánycikk

élelmiszer
2022 november 30., 20:24
comments 18
Üres polcok Sidney-ben 2020. március 3-án.
photo_camera Üres polcok Sidney-ben 2020. március 3-án. Illusztráció: Izhar Khan/NurPhoto

Egyre több boltban egyre több hatósági áras élelmiszer (például a cukor, a tej és az olaj is) hiánycikk – mondták el az RTL Híradónak boltosok, akik szerint szinte lehetetlen ársapkás termékekhez jutni, vagy ha mégis, akkor csak sokkal drágábban, mint amennyiért árulhatják.

Az agrárminiszter szerint azért van hiány, mert az emberek bespájzolnak, sőt szerinte az élelmiszerár-drágulás azért tűnik nagynak. Nagy István az InfoRádiónak azt mondta: az ársapkák a jövő év második feléig maradhatnak, és a magyarországi rekord élelmiszer-áremelkedés oka az, hogy „mivel túl mélyről indult a magyar élelmiszerár-emelkedés, ez a 40 százalék”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.