RTL Híradó: Egyre több ársapkás termék hiánycikk

élelmiszer
2022 november 30., 20:24
comments 18
photo_camera Üres polcok Sidney-ben 2020. március 3-án. Illusztráció: Izhar Khan/NurPhoto

Egyre több boltban egyre több hatósági áras élelmiszer (például a cukor, a tej és az olaj is) hiánycikk – mondták el az RTL Híradónak boltosok, akik szerint szinte lehetetlen ársapkás termékekhez jutni, vagy ha mégis, akkor csak sokkal drágábban, mint amennyiért árulhatják.

Az agrárminiszter szerint azért van hiány, mert az emberek bespájzolnak, sőt szerinte az élelmiszerár-drágulás azért tűnik nagynak. Nagy István az InfoRádiónak azt mondta: az ársapkák a jövő év második feléig maradhatnak, és a magyarországi rekord élelmiszer-áremelkedés oka az, hogy „mivel túl mélyről indult a magyar élelmiszerár-emelkedés, ez a 40 százalék”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt