A Momentum és a DK nagy összefeszülésének előjátéka lehet az Újbudán kirobbant konfliktus

POLITIKA
2022 december 02., 04:53
comments 46

Megszűnhet a Budapest XI. kerületét irányító DK-s polgármester, László Imre mögött a többség a képviselő-testületben. Legalábbis ezt jelezték egy szerda reggeli közös közleményükben a kerület alpolgármesterei és több (országosan ellenzéki, helyben a többséget biztosító) párt, nevezetesen a Momentum, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP helyi képviselői. A közleményt aláírta egy DK-s frakciótag is, hogy miért, azt mindjárt elmagyarázom.

A botrányt László Imre polgármester hétfői bejelentése robbantotta ki. Nem is az, hogy már most közölte: elindul újra a székért 2024-ben, bár ez sem okozott osztatlan örömöt. A Facebook-posztnak az a része verte ki a biztosítékot a többi pártnál, hogy az újraindulásra hivatkozva László Imre bejelentette, felkérte a barátjának nevezett Molnár Gyulát, hogy legyen a kabinetfőnöke. Ezt azzal indokolta, hogy „ő az az ember, aki öt parlamenti választást nyert, két cikluson keresztül volt kerületünk polgármestere. Itt született, itt élt és él a mai napig, mindent tud és mindent ismer a kerülettel kapcsolatban.”

Molnár Gyula, a DK országgyűlési képviselőjelöltjeként aláírásokat gyűjt Budapest 18. sz. választókerületében
photo_camera Molnár Gyula és László Imre Fotó: botost/444.hu

A polgármester érezhette, hogy ez nem lesz sima ügy, mert így zárta le a posztot: „Nagy reményekkel tekintek a közös munkánk folytatására, egyúttal továbbra is elkötelezett vagyok a partnereinkkel folytatott sikeres, korrekt és hatékony együttműködés iránt.” A kinevezéssel ugyanis éppen az együttműködés látszik megroppanni a többséget adó többi párt képviselőivel.

Mit tud Molnár Gyula?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.