Pelénél felfüggesztették a kemoterápiát, hospice ellátásba került

külföld
2022 december 3., 14:54

Mivel Pelé szervezete nem reagált a várt eredménnyel a kemoterápiára, orvosai úgy döntöttek, felfüggesztik a kezelését, és Pelé a Sao Paulo-i Albert Einstein kórház hospice részlegére került. A 82 éves futball-legendának vastagbélrákja van, tavaly szeptember óta kapott rá kemoterápiát, több körben. Az utóbbi években csípőproblémák és műtétek miatt leginkább már tolókocsiban ült.

photo_camera Pelé 2018-ban a Világgazdasági Fórum megnyitóján Fotó: BENEDIKT LOEBELL/AFP

Pelé kedden került kórházba ödéma és szívelégtelenség miatt. Kiderült, hogy valamilyen légzőszervi fertőzése is van, amire antibiotikumot kap. Csütörtökön még arról szóltak a hírek, hogy állapota stabil, lánya, Kely pedig azt nyilatkozta, nincs ok aggodalomra.

A Folha de S.Paulo brazil lap azt írta, a hospice-ban csak fájdalomcsillapítókat kap és a légzési nehézségeit igyekeznek mérsékelni, de invazív vizsgálatokat és kezelést már nem végeznek rajta.

A világ egyik legnagyobb focistájának tartott Pelé három világbajnokságot nyert a brazil válogatottal. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt