Így néz ki, amikor több száz diák sztrájkol a Fazekas Mihály Gimnáziumban

oktatás
2022 december 5., 11:15
comments 10

Hétfő reggel egész napos ülősztrájkba kezdtek a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium diákjai. Erről képeket és videókat is kaptunk a résztvevő diákoktól. A megmozduláson több száz diák vesz részt az iskolában.

photo_camera Fotó: Olvasónk

Reggel közös nyilatkozatot írtak alá, aztán közösen festett zászlót feszítették ki az iskola ablakára. Egy résztvevő elmondása szerint „többnyire beszélgetéssel, kártyázással és társasozással töltötték az idejüket a sztrájkoló diákok”.

„Számos osztályban egyetlen diák sem tartózkodott a teremben így egy-két tanár is ki tudott ülni beszélgetni a diákokhoz” - tudtuk meg. A zászló megfestése, majd lengetése után énekeltek, skandáltak, majd a diákok visszatértek a termek elé.

Napközben levelet is írnak a tanároknak.

photo_camera Fotó: Olvasónk

Múlt héten 14 fazekasos tanárnak küldött figyelmeztetést az igazgató a tankerület kérésére. A levelét több tanár is közzétette Facebookon. Az igazgató azt írta nekik, „ön több alkalommal jogosulatlanul nem vette fel a munkát”, és arra figyelmezteti, hogy ha újra megtagadja a munka felvételét, akkor rendkívüli felmentéssel elbocsáthatják. A Fazekas Mihály Gimnázium az ország egyik legjobb középiskolája.

photo_camera Fotó: Olvasónk

Hétfőn több gimnáziumban is ülősztrájkolnak diákok. A kölcseysek a Belügyhöz mennek, a Nemes Nagy Ágnes Szakgimnázium tanárai pedig polgári engedetlenséget jelentettek be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt