Lavrov: A nukleáris hatalmak közvetlen összecsapásával járhat a NATO konfrontációja

külföld
2022 december 05., 15:17
comments 12

Katasztrofális következményekkel járhat az Egyesült Államok és a NATO Oroszországgal szembeni konfrontatív katonai irányvonala - ezt mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy hétfőn közzétett videoüzenetben, amelyet a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásával foglalkozó moszkvai konferencia részvevőihez intézett.

"A Nyugat Oroszország megfékezésére irányuló erőfeszítései közepette komoly fenyegetést jelent az Egyesült Államok és a NATO irányvonala, amelynek célja egészében véve a velünk való de facto katonai konfrontáció."

"Világos, hogy ez a nukleáris hatalmak közvetlen összecsapásával jár, aminek katasztrofális következményei lehetnek." "Kénytelenek vagyunk rendszeresen figyelmeztető jeleket küldeni ezzel kapcsolatban. De ahelyett, hogy komolyan vennék, Nyugaton rosszindulatúan elferdítik ezeket, és fenyegető retorika használatával vádolnak bennünket".

Lavrov arról is beszélt, hogy a nukleáris háború elfogadhatatlanságáról szóló nyilatkozatával összhangban meg kell akadályozni minden fegyveres konfliktust a nukleáris fegyverekkel rendelkező országok között. Azt nem tette hozzá, legalábbis az MTI beszámolójában nincs arról említés, hogy eddig csak Oroszország beszélt bármilyen kontextusban is nukleáris fegyverek alkalmazásáról az orosz-ukrán háborúban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.