A Guns N' Roses beperelt egy texasi boltot, ami fegyvereket és rózsákat árul

külföld
2022 december 06., 19:28

A houstoni székhelyű Texas Guns And Roses főként fegyvereket árul, illetve egy maréknyi rózsa is megtalálható a kínálatátban, innen ered a név.

photo_camera Axl Rose, a Guns N' Roses együttes énekese fellép a Vive Latino 2020 fesztiválon a mexikóvárosi Foro Solban 2020. március 14-én Fotó: ALEJANDRO MELENDEZ/AFP

Mint arról a USA Today beszámol, a zenekar nevében nemrég pert indítottak a Texas Guns And Roses ellen, amiért az „bemocskolta az együttes márkanevét”, megjegyezve, hogy „valószínűleg összetéveszthető a GUNS N' ROSES márkanévvel, hamisan sugallja az együttessel való kapcsolatot, és valószínűleg felhígítja a GUNS N' ROSES védjegyet”.

„Ez különösen káros a GNR számára, tekintettel az alperes üzleti tevékenységének jellegére – folytatódik a kereset. – A GNR érthető módon nem akarja, hogy az alperessel, lőfegyverek és fegyverek kiskereskedőjével hozzák kapcsolatba. Ráadásul az alperes a lőfegyverek és fegyverek szabályozásával és ellenőrzésével kapcsolatos politikai nézeteket képvisel a weboldalon, amelyek sok amerikai fogyasztó számára polarizálóak lehetnek.”

A Guns N' Roses először 2019 októberében értesült arról, hogy a Texas Guns And Roses hasonló nevet használ, és a következő februárban benyújtott egy felszólító levelet – a név használatának megszüntetését forszírozva –, amely válasz nélkül maradt, ahogyan a néhány hónappal ezután küldött további levél is. Az üzlet 2016-ban jegyeztette be védjegyet. A zenekar az Egyesült Államok Szabadalmi és Kereskedelmi Hivatalához is beadvánnyal fordult, hogy töröljék azt. (via stereogum.com)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.