Felrobbant az Urengoj–Pomari–Ungvár gázvezeték

katasztrófa
2022 december 20., 15:08
comments 4

Három ember meghalt, miután egy robbanás átszakította az Urengoj–Pomari–Ungvár gázvezetéket Oroszország középső részén. A sérült vezeték a sarkvidékről Ukrajnán keresztül szállítja Európába a gázt. Az 1980-as években épült vezeték a szudzsai mérőállomáson keresztül lép be Ukrajnába, ez jelenleg az orosz gáz fő útvonala Európába. A Portfolio.hu szerint a vezeték magyarországi leágazással is rendelkezik, ám ezt hazánk 2021 óta nem használja.

link Forrás

Tisztviselők a Telegramon keresztül jelentették, hogy helyi idő szerint 13 óra 50 perckor leállt a gáz áramlása a vezeték egy szakaszán.

Oleg Nyikolajev, a Csuvas Köztársaság kormányzója az állami televíziónak elmondta, a balesetben három szervizmunkálatokat végző ember meghalt, míg egy negyedik, egy sofőr sokkos állapotban van.Azt is hozzátette, egyelőre nem világos, mikor indulhat újra a szállítás a vezetéken keresztül, a hatóságok dolgoznak a megoldáson.

A csuvasföldi regionális katasztrófavédelmi minisztériuma közölte, a vezeték a tervezett karbantartási munkálatok során robbant fel a Volga menti Kazanytól mintegy 150 km-re nyugatra fekvő Kalinyino falu közelében. (via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.