Edward Norton megtudta, hogy az egyik őse Pocahontas

bulvár
2023 január 05., 05:11
comments 7

A színész az Egyesült Államok közmédiája, a PBS „Megtalálni a gyökereidet” című műsorában, a házigazdától, Henry Louis Gates-től tudta meg, hogy Pocahontas a 12. dédanyja. A műsorban hírességek genealógiáját tárják fel.

Gates azt mondta, családfakutatás során jutott a megdöbbentő következtetésre. Mint magyarázta, van egy feljegyzés arról, hogy Pocahontas és John Rolfe 1614. április 5-én házasodott össze a virginiai Jamestownban. Más iratok révén - mondta Gates - Norton genealógiája visszavezethető hozzájuk.

„Ennél messzebbre nem lehet visszamenni” - mondta a házigazda. Hogy érzékeltesse, milyen mélyen túrt a múltba, hozzátette, hogy William Shakespeare két évvel Pocahontas és Rolfe házassága után halt meg.

Edward Norton 2022. december 13-án a Netflix egyik vetítésén.
photo_camera Edward Norton 2022. december 13-án a Netflix egyik vetítésén. Fotó: ROY ROCHLIN/Getty Images via AFP

Az 1596 körül született Pocahontas Wahunsenaca lánya volt, aki a Powhatan törzsfőnökség legfőbb főnöke volt. A törzs lakossága a Nemzeti Park Szolgálat szerint fénykorában körülbelül 25 ezer fő volt.

John Smith kapitány írásai szerint Pocahontas megmentette az életét, miután a Powhatanok elfogták, és arra készültek, kivégzik. Elbeszélése szerint Pocahontas a saját fejét hajtotta az övére, hogy megakadályozza a gyilkosságot. Hogy ez tényleg megtörtént-e, arról még mindig vita van - jegyzi meg a parkszolgálat.

Miután később az angolok fogságába esett, Pocahontas találkozott az özvegy John Rolfe-fal, és összeházasodtak. 1614-ben áttért a kereszténységre, átkeresztelték Rebbecára, és a párnak született egy Thomas nevű gyermeke. A család 1616-ban Angliába költözött.

A műsor korábbi adásaiban sok már híresség tudott már meg érdekességeket családfájáról.
Christopher Meloniról, akit az „Esküdt ellenségek: SVU”-ból ismerhetünk, kiderült, hogy Nancy Pelosi rokona. Andy Cohen tévés személyiség és producer Scarlett Johansson távoli rokona. Glenn Close is itt tudta meg, hogy Diana hercegnővel és Clint Eastwooddal is rokonságban áll.

(CBS News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.