Idén koronavírusosan is lehet játszani az Australian Openen

sport
2023 január 09., 14:07
comments 3

Idén már azok a játékosok is pályára léphetnek az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, akik éppen covidosok, jelentette be a helyi szövetség vezetője. Craig Tiley szerint a verseny alatt már nem kell jelenteni a szervezőknek a pozitív koronavírustesztet, és ha az adott játékos jól érzi magát, nyugodtan játszhat. Hasonló szabály vonatkozik az eseményen dolgozókra is, ha rosszul érzik magukat, akkor kell csak otthon maradniuk.

Ez jelentős lazítás a tavalyi szigorú szabályokhoz képest: akkor még az országot is el kellett hagynia az aktuális címvédő szerb Novak Djokovicnak, mert nem volt beoltva a koronavírus ellen. Az idei év első Grand Slam-viadala jövő hétfőn kezdődik és január 29-ig tart.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.