Iskolai szünetet rendeltek a polgári engedetlenségbe kezdő tanárok miatt Szentgotthárdon

oktatás
2023 január 09., 14:22
comments 11

Tanítási szünetet rendeltek el a szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában, miután az intézmény 29 tanára polgári engedetlenségbe kezdett hétfőn, írja az ugytudjuk.hu. Nyílt levelükben többek között a közoktatás helyzetével, az utánpótlás elapadásával és a méltatlanul alacsony bérezéssel indokolták lépésüket.

„Az iskolában 35 pedagógus dolgozik, 4 kolléga pedagógiai asszisztens. Nem lehet 29 kollégát pótolni, így a mai napra rendkívüli tanítási szünetet rendeltem el. Holnaptól felügyeletet biztosítunk tanulóinknak. Az oktatás január 12-étől folytatódik”

- mondta az intézmény igazgatója.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.