Iskolai szünetet rendeltek a polgári engedetlenségbe kezdő tanárok miatt Szentgotthárdon

oktatás
január 9., 14:22
comments 11

Tanítási szünetet rendeltek el a szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában, miután az intézmény 29 tanára polgári engedetlenségbe kezdett hétfőn, írja az ugytudjuk.hu. Nyílt levelükben többek között a közoktatás helyzetével, az utánpótlás elapadásával és a méltatlanul alacsony bérezéssel indokolták lépésüket.

„Az iskolában 35 pedagógus dolgozik, 4 kolléga pedagógiai asszisztens. Nem lehet 29 kollégát pótolni, így a mai napra rendkívüli tanítási szünetet rendeltem el. Holnaptól felügyeletet biztosítunk tanulóinknak. Az oktatás január 12-étől folytatódik”

- mondta az intézmény igazgatója.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt