56 milliárd forint támogatást von vissza a kormány, többek közt Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor és Schmidt Mária cégeitől

turizmus
2023 január 13., 20:56
comments 25

41 turisztikai fejlesztésre megítélt vissza nem térítendő támogatást von vissza a magyar állam, melyek értéke meghaladja az 56 milliárd forintot – írta meg a 24.hu a Kisfaludy 2030 Zrt.-től bekért közérdekű adatok alapján.

Néhány ismertebb név a listáról:

  • Mészáros Lőrinc szállodalánca, a Hunguest Hotels például a megnyert 17,7 mil­liárd forint felújítási támogatásból 4 milliárdot mégsem kap meg.
  • Nem kap meg közel 8,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást a Garancsi Istvánhoz, Csányi Sándorhoz és Hernádi Zsolthoz köthető CDHT Hotel Projekt Kft. sem a Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére.
  • Több mint 862 millió forint vissza nem térítendő támogatást von vissza a kormány a Kastélyszálló Kft-től, mely Schmidt Mária és Ungár Péter is tulajdonos.
  • A Matolcsy Ádám körébe tartozó Száraz István egyik cége, a Dunakanyar Turisztikai Kft. 300 millió forinttól esik el.
  • Fellegi Tamás volt fejlesztési miniszter és fia cége, a Badacsony Heritage Company Kft. 1,3 milliárd forint támogatást kapott volna eredetileg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.