Schadl-ügy: még nyomozzák, ki lehet Tóni, Barbara és Ádám

POLITIKA
2023 január 18., 09:53

„Nagy nehezen, de megtudtam: még mindig nyomoznak Schadl-ügy legsúlyosabb szálának ügyében. Miközben Schadl és Völner ellen, az egyszerű, végrehajtói vesztegetés miatt már vádat emeltek, a jelek szerint a Nyomozó Főügyészség még mindig nem tudja, ki lehet Tóni, Barbara és Ádám, akikkel a korrupt végrehajtó ismerőse egy 30 éves buliról beszélt”, posztolta szerda délelőtt Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő megjegyzi: a nevek passzolnak Rogánra, a feleségére és a kabinetfőnökére.

„Miután megtudtam, hogy a végrehajtói vesztegetési ügyet már vádemeléssel lezárták, kíváncsi voltam, hogy ezzel a szállal mi van, ugyanis én – feljelentőként – nem kaptam semmilyen dokumentumot. Nagyon nehezen, csak másfél hónap után, de kaptam egy szűkszavú választ a jelenleg is zajló nyomozásról,”

-írja.

A szerteágazó Völner-Schadl-ügynek arról a részletéről van szó, amiről a 444-en számoltunk be. Schadl 2021. június 15-én azzal az orvos ismerősével beszélgetett, aki egy magán-mentőszolgálat ügyvezetőjeként kék villogót intézett neki. A lehallgatott telefonbeszélgetésükben szóba kerül Tóni, Barbara és Ádám, valamint egy 35 évről, de legalább 10-20 évről szóló nagy üzlet.

Egy 2021. június 15-én lehallgatott beszélgetés jegyzőkönyve szerint Schadl az orvos ismerősével beszél egy nagy üzletről, amiről Ádámmal kell egyeztetni. Feketével az orvos neve, pirossal a sofőré van kitakarva.

Hadházy azt írja, hogy azért adta be a feljelentést, mert: „a rendőrség »elfelejtette« a korrupt végrehajtó lehallgatása alapján megvizsgálni, hogy ki lehetett Tóni, Barbara és Ádám, akikkel Schadl egy 35 éves bizniszről beszélgetett, és ami állítólag minden korábbi ügynél fontosabb”.

Mint arra a cikkünkben is utaltunk, Rogán Antal mostani nejét Barbarának hívják, a kabinetfőnökét pedig - akinek Schadl egyetemi vizsgákat intézhetett el - Ádámnak. De hogy ez csak különös névazonosság-e, vagy tényleg róluk van szó, az a nyomozati iratokból nem derül ki.

Hadházy ezért a feljelentésben emlékeztette a rendőröket, hogy Rogán minisztert, feleségét és kabinetfőnökét pont így hívják, és hogy Rogán pont a Nemzeti Koncessziós Iroda vezetője, amely tavaly több, 35 éves koncessziót készített elő. Valamit két héten belül mondaniuk kell majd erre. „A feljelentést mindenesetre a konkrét ügyben tettem, illetve azért, mert maguktól nem akartak rájönni az összefüggésre. Ez olyan szakmai mulasztás, mintha egy orvos “elfelejtené” megnézni egy lógó karú ember röntgenjét” - írja Hadházy.

A Schadl-Völner ügy összefoglalója a Magyar Jetiben:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.